Представена публикация

СИНГАПУР - едната половина никога не се вижда!

Скъпи приятели, мина доста време от както съм в Сингапур. . . И аз като съветският журналисти и писател Владимир Цветов, който написа ...

събота, 31 август 2013 г.

Стената падна! Фънки и Амебата построиха друга, малко по-малка стена. . .

     Може би най-доброто шоу, което сме виждали на родна земя бе това на Роджър Уотърс вчера на стадион "Васил Левски". Колко е дълга, широка и висока стената? колко тухли имаше в нея? Колко човека правиха шоуто? Колко тир-а докараха апаратурата и т.н., и т.н. Аз бих искал да ви споделя нещо, което малко помрачи моето удоволствие. Наистина МАЛКО. След толкова години обожание на музиката на Пинк Флойд, след прекрасната организация, за което "София Мюзик Ентертеймънт" трупат повече от двадесет години опит, след невероятната работа на екипа на Роджър Уотърс имах удоволствието да видя това шоу на стадион и на живо. УРА! Няма такъв мащаб на мисълта! Не съм виждал друг седемдесет годишен фронтмен да пее и тича по сцената така. Не съм виждал такава смесица на рок концерт и театрална постановка, на рок публика и публиката на класически концерт. Не ме разбирайте буквално. Просто хората, които бяха на този рок концерт и спектакъл, се държаха като на класически концерт или театрална постановка. Гледаха шоуто и се наслаждаваха притихнали и богоговеещи!
     Малко, наистина малко, но съществено събитие малко вгорчи освен моето удоволствие и удоволствието на хората около мен. До като шоуто се готвеше да събори стената на сцената, Фънки и Амебата успешно бяха построили друга стена пред първите десетина реда в сектор "В". А в централната зона на сектора и до 25-ти ред. . . Чадърите на пивоварната бяха опънати независимо, че дъжд и слънце нямаше. Тоалетните също бяха наредени ТОЧНО там. Да не говорим за тентата, която покриваше проекторите, които излъчваха видеото на иначе безподобно огромната стена. Не се оплаквам! Просто споделям.
    Фънки, Амеба, моля ви, следващия път съобразете този дребен факт и се лишете от тези няколко хиляди лева приход, но осигурете на публиката САМО места с добра видимост! Или поне предупреждавайте, че ще има изградени съоръжения и търговски обекти. Оказва се, че търговците не са добре запознати с тези неща. Това се отразява на вашата иначе прекрасна работа, момчета!
     Благодаря ви за прекрасното шоу!