Представена публикация

СИНГАПУР - едната половина никога не се вижда!

Скъпи приятели, мина доста време от както съм в Сингапур. . . И аз като съветският журналисти и писател Владимир Цветов, който написа ...

четвъртък, 13 юни 2013 г.

В Турция нещата не само не се успокояват. . . Още една жертва, нови видове газ и симулаци - радиостанция и оръжие в ръцете на "демонстрант"!

Отново ви предавам без редакция и корекция това, което Моника ми изпрати. Разпространете го, за да може повече хора да чуят и видят това, което се случваше и продължава да се случва в Турция!

"Марти здравей!
Не, поне за сега сме само на стадий заплаха че социалните медии ще бъдат цензурирани (ако това не е правилната дума ме коригирай моля те) и днес вече започват да работят върху закон който ще донесе определени ограничения върху фейсбук и твитер. 

Не вярвайте на нито един цитат, кадър или видео клип с общ източник - централните турски медии. До вчера информацията само се затъмняваше от тяхна страна, а от вчера насам вече се и изопачава. Следете СиЕнЕн Инт. и ВВС, снощи повече от три часа СиЕнЕн даваха пряко на живо от площада Таксим. 

Вчера започна един тежък ден още от сутринта, с предлог прочистване на ареята от лозунги и барикади полицията зае позиция на площада в Таксим. Губернатора на града направи изказване че полицията няма да напада протестиращите. Това го повтори два пъти. Веднага след изчистването на площада докато протестиращите не напуснаха парка незнайно от къде се появихя провокатори (!) с така наречените Молотов коктейли с които много внимателно замеряха полицаите. И тук нещо направи много силно впечатление че спецслужбите не отговарят на това "явно" нападение така както по принцип правят на протестиращите. Имам в предвид водната струя се излива точно на половин метър пред краката на мнимия протестиращ. И централните медии това го дават на живо като доказателство че протестиращите са екстремисти, терористи, сериозни вредители на реда. Но забравиха да предупредят мнимият протестиращ да скрие радиопредаваля и оръжието си от което веднага стана ясно че това е примамка, лошо скроен уличен театър на който се наложи веднага да сложат край. Защо ти разказвам всичко това толкова подробно? Вече и аз не знам да се смея ли да плача ли? Защото полицията и техните управници приложено доказаха как управляват криза и станаха за смях отново, а от друга страна и аз както всички протестиращи и поддържащи ги се питаме докога тези хора ще си мислят че народа е неразредено глупав?? 
След тази сцена, станала или не станала без значение, вече с увереността че са доказали нелегалността на движението започнаха да нападат демонстриращите които през цялото това време не излязоха от парк Гези. Нахлуха в парка, разрушиха мястото за молитва на антикапиталистичната мюсюлманска група, също така разрушиха зравния пункт за оказване на първа помощ, при което вече по телевизията все повече и повече започна да се появява губернатора чието всяко изказване беше една нова заплаха. Но, се запечата в паметта на хората като лъжец и правителството посъщия начин. 

В същото това време докато траеха нападенията в Таксим, адвокатите в двореца на правосъдието зпочнаха да протестират насилието на полицията със аплодисменти и тук моментално започна масово арестуване на адвокатите които бяха буквално влачени от специалните служби към автобусите. По много материали се вижда че полицията и тук използува груба сила. В първи момент съобщиха за над 40 адвоката арестувани след което адвокатската колегия в Истабул съобщиха точното число - 73, вечерта бяха пуснати. Днес адвокатската колегия в Анкара протестира срещу арестуването на колегите им от Истанбул.

Пак да се върна към вчера, вечерта към 19 часа премиерът имаше изказване че вони на гнус от към страна на Гези Парк и тази гнусотия трябва да се изчисти, малко след това губернатора направи изказване към родителите на младите хора сред протестиращите че Таксим Площада вече не е сигурно място и да си приберат децата. Което беше знак за много силна атака която не закъсня. Вчерашното нападение беше може би по-силно от всички досега, а вечерта започна още по-настървено като този път нападнаха с газ и вода без предупреждение. 

С кратки думи бруталността продължава в своята тоталност, но и протестите продължават със същият дух. Колкото повече хора оттласкват с газ и вода толкова прииждат. Понеже демонстриращите намериха начин да се избавят максимално бързо от реакцията на лютивия газ от вчера насам се използуват още два вида от които единият казват че вцепенява за определено време, а третият вид дава чувството на изгаряне по цялото тяло. Все още неидентифицирани. Цифрите ранени за вчера само до вечерта бяха 430  от които 400 от газта, няколко счупвани ръка и крак, а около 20 тежки черепни счупвания и травми приченени от". . .. .

Тук писмото прекъсва, но продължава в ново:

"Здравей,
писмото което ти изпратих днес следобяд мисля че е прекъснато може би заради връзката. 
към този момент в анкара има стълкновения, в Истанбул протестиращите са на площада в Таксим откъдето бяха пометени със водни струи и газ вчера. 
премиерът проведе среща със група интелектуалци като ги прие за преговори като страна на протестиращите. Тези хора не че само не са били на протестите но и не подкрепят протестите. Какви преговори? И чрез тях предаде едно от предложенията си да се направи реферандум за гези парк. Всички сме в учудване защо е толкова трудна да се остави този парк просто като парк за общественно използуване. 
В момента по телевизията показват Анкара, полицията стреля целенасочено отново с газовите капсули.
Тази вечер се потвърди поредния смъртен случай, протестиращ беще прострелян с куршум на втория ден на протестите в Анкара, беше в реанимация. Полицията отказва да предаде данните на полицая който го простреля, въпреки че момента на прострела е заснет на камера. 
Сега искам да ти пусна един линк тази вечер от Гези Парк пиано рецитал със газови маски и барети. Дано да мога да ти го изпратя от тук. "поздрави и дерзай
#occupyturkey
#occupygezi
#direngeziparki
 
 Скопи приятели, това са последните новини.