Представена публикация

СИНГАПУР - едната половина никога не се вижда!

Скъпи приятели, мина доста време от както съм в Сингапур. . . И аз като съветският журналисти и писател Владимир Цветов, който написа ...

вторник, 23 април 2013 г.

Избори 2013 или как да избираме в магазин за китайски стоки!

     Аз не разбирам от политика. По тази причина гледам внимателно и слушам какво казват тези, които твърдят, че разбират от политика и искат да ни управляват.
     Остават броени дни до денят на изборите. Всички политически партии са изкарали на сергиите си най-доброто. Слушам и се чувствам като в най-големият стоков базар на Балканите - Илианци. От всякъде звучи чалга и ти предлагат китайски стоки. Вярно е, че са различни. Вярно е, че са примамливи на външен вид. Вярно е, че по цена нямат равни на себе си. Вярно е, че ти се иска да си купиш. Но е и вярно, че едни от тях са стари. Дизайна им просто не става. Знаем го от години. Други са доста грубички. А бе, уж са като истинските, но тук ръбчето е по-остро. Там не откъснали "мустачето", което след шприцоването остава. И много други подобни. Третите пък са много интересни. Гледаш го съвсем като оригинален ADIDAS, само дето този, който изписва името на стоката е объркал второто D  се получило ADIBAS. Или пък добавил буквичка на друго име. Вместо така известното в цял свят PUMA завалията написал POUMA. Иначе са си същите. Други пък са направо подобрени от китайските инженери оригинали. Седиш и се чудиш за какво служи!?!? Хем е джобно ножче ( чикийка ), хем е ветропоказател, хем е спиртомер ( много важен за българския съвсем дребен производител на ракия уред ), хем помпа за кола и хем дамски душ. Дали пък не е вибратор!?!? Не става ясно. Въпроса е, че на кой му трябва уред с неизяснена основна функция?
     Да. Седя пред сергиите на политическия пазар и гледам, че стоките, които се предлагат тази година. . . не само, че са останали от по-преден пазар, ами са и още по-големи ментета. Добре де, ама жената е казала, че трябва нещо да купя! 
     Чудя се и все още нямам идея за кой и как да гласувам. Но знам, че на 12-ти май ТРЯБВА да гласувам! Защото стоките-менте просто не трябва да виреят у нас. Въпроса, който стои пред мен нерешен е:"Как със стока менте ще победя пазара на ментетата?".