Представена публикация

СИНГАПУР - едната половина никога не се вижда!

Скъпи приятели, мина доста време от както съм в Сингапур. . . И аз като съветският журналисти и писател Владимир Цветов, който написа ...

четвъртък, 7 февруари 2013 г.

Май ЧЕЗ си заслужават вниманието

Скъпи приятели,
вчера писах за ЧЕЗ и ХИЗБУЛА, като реших, че са засенчили ненужно бате ви Бойко в новините. Днес написах няколко изречения във Фейсбук http://www.facebook.com/martin.karnolsky.5/posts/10151236702891512?comment_id=24286323&notif_t=feed_comment
 и вижте каква реакция се получи. 
Да, ние сме си овча нация. Все чакаме някой да ни "оправи". И такъв човек винаги се намира. И като почне едно "оправяне" та чак не можем да си седнем на четирибуквието от "оправеност". 
Никой няма да ни помогне за нищо. Най-добре е да се хванем за косите като барон Мюнхаузен и да се изтеглим сами от блатото. Има вариант на тази идея - да хванем за косите тези, които ни "стрижат". 
Вижте какво получих до като се развиваше дискусията във фейсбук:

Какво да ви кажа. . . трябва просто най-накрая всички да се замислим, че само от нас и то в личен план, зависи всичко! Да направим забележка на някой, който си хвърля фаса или дори изсипва целия си пепелник на светофара направо от прозореца на колата си. Да се обадим на контролните органи, когато нещо не е както трябва. Да погледнем в очите наглеца, който си слага краката на седалките в обществения транспорт или киното. В общи линии да си отворим очите и да не се правим, че нищо не се е случило. Да не чакаме някой да ни свърши нашата работа! Да бъдем граждани а не гости на тази страна! Защото като сме на "гости" в чужда страна ние се съобразяваме с правилата и законите, нали? Защото само след като преминем Калотина и вече отпускаме газта на автомобила и внимателно гледаме за знаци и забрани. ЗАЩО? И трябва ли у нас да се държим като хулигани и да не пазим себе си? 
Хайде да започнем! Хайде да излезем и да кажем на ЧИЗ, ЕОН и всякакви други подобни, че не може и не бива да си правят шеги с нас! Да не стоим пред мониторите само!