Представена публикация

СИНГАПУР - едната половина никога не се вижда!

Скъпи приятели, мина доста време от както съм в Сингапур. . . И аз като съветският журналисти и писател Владимир Цветов, който написа ...

понеделник, 18 февруари 2013 г.

Един ще падне, друг ще го смени и толкоз!

     Днес вицепремиера и финансов министър г-н Дянков си подаде оставката. Нещо има там. той в Щатите, пък оставка подава, пък. . . Както и да е. Да се направим, че не сме се досетили кой какво е подавал и кому. Но следва въпроса - А сега накъде? И колко ще издържи правителството? Не пиша много по политически теми, но в последните събития се вглеждам и си мисля, че предсрочните избори наистина са тук. Съвсем скоро ще стане ясно и кога ще са. А пък от тук следва въпроса: "Ок, едно правителство падна, но има ли с какво да го заменим?". Не, че откривам топлата вода с този въпрос. Не, че и не е задаван вече милиони пъти. И тогава какво? Май отново ще трябва да се върна на любимата ми фраза:"Последния да затвори вратата на държавата България! Не за да не ни оберат - това го сториха отдавна. За да не дойдат други хора тук и да се прецакат както ние се прецакахме."
     Но всъщност ние това сами си го направихме. Ние си търпяхме всички преди Бойко и компания. А тези, които дойдат може и нищо да не търпят. кой знае, дали пък да не оставим вратата отворена все пак? Честно казано красота като нашата в България няма никъде другаде. 
Преди някое време питах един приятел в Русия, добре де, защо чукчите не се преселят от този "дальны север" някъде по-на юг? Не им ли е студено, гадно, мрачно шест месеца и слънчево други шест месеца? А той ми каза - каквото и да е, но това си е тяхната кочина. Защо да ходят в друга такава? И тогва се сетих за раздаването на апартаменти на циганите в София. това беше много преди да се превърнат в РОМИ. Чисти цигани с каруци, които получават апартаменти в чисто нов блок с паркет и черчевета и дограми и какво ли не. дори тоалетната не е на двора! И те още в първите студени дни изгарят паркета. Качват коня на балкона на втория етаж и какви ли не други щуротии. Хора, това са факти! Не си измислям нищо! но какво искам да кажа, това ме няма значение къде си се родил - много е трудно да избягаш от там. Малцина са тези които намират сили да напуснат родните си градове, села и дори държава. Така че този падна - друг ще го смени и . . .нищо!