Представена публикация

СИНГАПУР - едната половина никога не се вижда!

Скъпи приятели, мина доста време от както съм в Сингапур. . . И аз като съветският журналисти и писател Владимир Цветов, който написа ...

сряда, 9 януари 2013 г.

Снежни приказки от сърцето на Сибир

      
  

   "Дантелена мечта"
      Сърцето на Сибир наричат малкия по българските, а още повече по руските стандарти, град Тоболск. Свързан с последните месеци на руския император Николай ІІ, който е свален от власт от болшевиките по време на Великата Октомврийска Революция и е задържан осем месеца под домашен арест в гр. Тоболск, преди да тръгна по река Иртиш към последните си дни заедно със семейството си. Но това история и я има написана. Тук е роден и Менделеев. Тук е роден и автора на приказката "Конче-гърбоконче", но вие знаете кой е той, нали? Добре де, ще ви кажа - Петър Ершов. Всеки може да я прочете. Но да види прекрасните снежинки, които като кристални въздушни балерини танцуват в нощта, да види леденият град до Кремъл и да подиша чистият въздух тук - такава чест не всеки има!

      Днес ще ви покажа едни красавици, които вчера заснех. Надявам се да ви харесат. Мен ме омаяха и за това направих тези фотографии.

     

   


                              "Бяло на черно"


                                                "Малката сестра"