Представена публикация

СИНГАПУР - едната половина никога не се вижда!

Скъпи приятели, мина доста време от както съм в Сингапур. . . И аз като съветският журналисти и писател Владимир Цветов, който написа ...

сряда, 27 юли 2011 г.

ИСУЛ спира да приема онкоболни

ИСУЛ спира да приема онкоболни - ето ви очаквана новина!
Както не веднаж съм изразявал мнението си по този въпрос и сега ще кажа - НЕ, нямаме право да оставяме обречените на жестоката съдба, която ги очаква.

http://www.btv.bg/news/zdraveopazvane/story/1086196374-ISUL_spira_priema_na_onkobolni_prez_avgust_i_septemvri.html

А какво става с тези хора, когато и малкото възможности за прием в болница на болни с онкологични заболявания са отнети, па макар и временно?

Леглата за палеативни ( грижи за лежащо болни ) в София са закрити. Тезата, която е официална вероятно е:"Те си имат епикриза и установена болест! Ние повече нищо не можем да направим за тях!".

А ето и неофициалната теза:"Не искаме да умират хора в нашите болници!".

Коя ви се струва по-хуманна? А да не говорим за близките. Те на какво са подложени не знаете. Но това да е проблема - те ще го изтърпят, ако има шанс за болния. Да, ама НЕ! Така казваше Петко Бочаров едно време. За тези болни шанс няма! Има само хуманно отношение и облекчаване на мъките.

Не знам за къде се е запътила нашата държава. Но се надявам при първа възможност ние, които мислим поне малко, защото аз се определям почти в тази категория, в един момент да направим нещо. А нещото е - да затворим вратата и отвън! А после много здраво да я заключим!!! И да оставим кандидат политици и псевдотакива да си се самоуправляват!